Záróakkord

2019.12.02.

Szilveszter Rallye 2019 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna az első hazai ERC futamon a Rally Hungary-n az új Skoda Fabia R5 EVO-val sajnos a tervezettnél korábban fejezte be a versenyzést. Az extrém körülmények miatt egyáltalán nem egyedi végkifejlet okán a csapat úgy döntött, hogy a 2019-es szezont újra a Szilveszter Rallye-n zárják, ahol ismét találkozhatnak a hazai közönséggel, barátokkal. 

A Puskádi – Gódor páros Nyíregyházán, az ERC idei záró futamán, Rallye Hungary-n egy teljesen szokványos versenybaleset okán sajnos nem látta meg a céldobogót. Az amúgy sem egyszerű gyorsasági szakaszokon még további feladatot jelentett a rengeteg sárfelhordás, bár helyenként tisztább volt a pálya a kanyarok belső ívén elhelyezett hatalmas farönkök miatt.

Janiék versenyének a végét épp egy ilyen „jótékony” farönk okozta, pontosabban az, hogy sikerült hozzá a kelleténél közelebb kerülni. Ennek a futómű látta kárát, amely a nem tervezett találkozás következtében már nem tudta teljesíteni feladatát, mivel kiszakadt a helyéről. Lévén az autónak már a következő héten egy újabb bérlőt kellett kiszolgálnia, ezért Janiék a biztonság érdekében nem forszírozták a szuper rallye-ban való folytatást.

Az idei ismét igen sűrűre és változatosra sikeredett rallye szezon okán a csapat úgy döntött, hogy ismét rajthoz áll Jani és Barna a mindig kiváló hangulatú Szilveszter Rallye-n, már csak azért is, mert az ERTH bázisa csupán néhány kilométerre található a verseny helyszínéül szolgáló Hungaroringtől.

A méltán népszerű év végi „buli verseny” egyre komolyabb mezőnyt vonultat fel és idén még komoly meglepetések is várhatóak a rajthoz állók tekintetében. A gyorsasági szakaszok többnyire a már megszokott nyomvonalon, a Hungaroring külső és belső aszfaltos útjain találhatóak, bár a környéken történt útépítések miatt helyenként a gyorsok is megújultak.

December 27-én pénteken lesz a pályabejárás, a gépátvétel és a hivatalos teszt is, amely a megújult VIP úton lesz a szokásos módon. December 28-án szombaton 10 órakor lesz az ünnepélyes Rajtceremónia és ezen a napon csak a ring belső útjain halad majd a mezőny.

December 29-én vasárnap 9 órakor folytatódik a Szilveszter Rallye. E napon a ring külső szakasszal kezdődik a program és örömteli hír, hogy a rendkívül népszerű benzinkút kerülő rész is újra része a ring külső gyors nyomvonalának.
Jani és Barna egy kiváló hangulatú óév búcsúztatóban reménykedik és abban, hogy minél több szurkolóval és baráttal lesz alkalmuk találkozni majd az ERTH motorhome-jában és a pályák mentén.

A csapat mindenesetre ezúton is köszöni az érdeklődők egész éves figyelmét valamint a szurkolók, barátok kitartó biztatását. Kívánunk mindenkinek nagyon boldog Karácsonyt és még boldogabb Újévet!

Csökő Zoltán

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.