Kompakt futam

2019.12.02.

6. Rally Zelezniki 2019


Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna újra Szlovéniában áll rajthoz a következő hétvégén. A helyszín már ismert a tavalyi évből, a gyorsasági szakaszok igen technikásak, élvezetesek. A tavalyi évben itt kissé gyengélkedett az R5-ös Fabia, remélhetőleg most az erő is Janiékkal lesz!

A Puskádi – Gódor páros újra Szlovéniába indul, hogy tovább gyűjtse a pontokat a nyílt Szlovén Rallye Bajnokságban. Zelezniki igazán hangulatos hely, hegyek által övezett, barátságos kis település. Az itteni pályák ráadásul nagyon hasonlítanak egy otthon is kedvencnek számító gyorsasági szakaszra, a Zagyvaróna és Cered közötti aszfaltcsíkra.

A sok-sok kanyar rengeteg kigyorsítást jelent, amihez jó erőben lévő versenyautóra van szükség. Ebben reménykedik most Jani és Barna, mivel tavaly a pop-off szelep hibája miatt szinte turbónyomás nélkül, erőtlen autóval voltak kénytelenek teljesíteni a futamot.

A csütörtök esti regisztrációt követően június 28.-án pénteken kora reggel kezdődik a pályabejárás, a gyorsasági szakaszokkal való ismerkedés. A sűrűnek ígérkező napon lesz még a gépátvétel is, majd kora este 18:30-kor kezdetét is veszi a 6. Rally Zelezniki.

A verseny első napján egy 2,9 kilométeres igen látványos kis városi szakaszt kell majd két alkalommal teljesíteni. Másnap, azaz szombaton négy további gyorsaságit teljesít majd a hét nemzetet felvonultató mezőny, szintén két körben.

A 19:30 körül kezdődő Célceremónián a remények szerint a Puskádi – Gódor párost is üdvözölhetjük majd számos kellemes élménnyel és jó néhány szlovén bajnoki ponttal gazdagodva.


Csökő Zoltán

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.