Újra a rajtvonalon – Veszprém Rallye 2017

Kategória: News

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna mintegy négy hónap szünet után foglalhatja el újra megszokott helyét a Skoda Fabia R5-ben. A csapat eddig sem unatkozott, de Veszprém hazai verseny a pilóta számára, ezért Jani és Barna újra „tűzállóba” bújnak. Ráadásul az ERTH színeiben egy második Fabia R5 is ott lesz a rajtnál, nem is akárkivel.

„A Puskádi – Gódor páros közel féléves szünet után az elmúlt hétvégén ülhetett újra versenyautóba.” Ez a mondat ugyan még az előző beszámolónk kezdete, de akár e mostani is kezdődhetne így, bár „csak” négy hónap telt el a Kumrovec Rally óta, ahol Janiék legutóbb versenyeztek Horvátországban.

Az eltelt időszakban tényleg bőven volt tennivaló, de főként bérlői érdeklődés az R5-ös Skodára. Ennek okán immár egy második példányt is birtokol a csapat. Az ERTH életében már számos mérföldkőnek számító esemény történt, de az idei szezon minden eddiginél érdekesebben és eredményesebben alakul. Nagyon felemelő érzés ezt már így a szezon felénél kijelenteni és hatalmas motivációt jelent a jövőre nézve.

A sokéves megfeszített munka után idén igazán édes a gyümölcs. Hatalmas az érdeklődés az ERTH autói iránt, ezért is volt szükség a Fabia R5 „klónozására”, továbbá a szállítójármű megújítására is. Az „ifjabbik Csöpi” (a csapat új kamionja) remekül teszi a dolgát és az idei szezonban már három bajnoki páros is élvezhette az új Eurosol – Motorhome kényelmét a versenyautók nyújtotta élmények mellett.

Andreas Aigner – Ilka Minor, Grzegorz Grzyb – Przemyslaw Zawada/Wróbel Jakub, Tsolakidis Socratis – Dimos Harris. E három külföldi bajnok páros szavazott idén bizalmat az ERTH autóinak és legénységének. Joggal lehetünk büszkék arra, hogy legutóbb az ERC görögországi futamán mindkét Eurosol – Skoda a TOP 5-ben zárta a Világ talán egyik legnehezebb versenyét, az Akropolisz Rallye-t. Grzegorz Grzyb és Wróbel Jakub a dobogó legalsó fokára, Tsolakidis Socratis és Dimos Harris pedig az abszolút 5. helyre érkezett az „Istenek Rallye-ján”.

A hétvégi ORB futam, a Veszprém Rallye sem múlik el örömteli érdekesség nélkül. Puskádi Jani és Gódor Barna mellett csapattársként ezúttal egy újabb csillagot üdvözölhetünk a csapatban, aki nem más, mint a visszatérő háromszoros magyar bajnok Benik Balázs, oldalán jó barátjával Rácz Bencével. Balázs már korábban tett egy rövidke próbakört a Fabia R5-tel és elégedettségének eredménye, hogy Veszprémben rajthoz áll.

Talán az előzőekből érthető, hogy Jani és Barna miért tartott ekkora szünetet a versenyzésben, de a sokéves munka gyümölcse beérni látszik. Ennek ára, hogy Janiék versenyzése idén kissé háttérbe szorul, azonban hosszútávon jelentősen erősíti az ERTH csapatát. Veszprém viszont Nekik sem maradhat ki, így újra jó alkalom lesz találkozni a Barátokkal, Szurkolókkal.

A csapat július 5-én szerdán fog tesztelni mindkét autóval. A Veszprém Rallye hivatalos programja július 7-én pénteken egy kvalifikációs szakasszal kezdődik, ami a rajtszám szerinti első 15 páros számára akár sorsdöntő is lehet, mivel ennek eredménye határozza meg a szombati rajtsorrendet. Mint azt tudjuk, murvás futam lévén ennek komoly jelentősége van, korántsem mindegy, hogy kinek kell majd takarítani a pályán és ki mehet majd tisztább nyomvonalon.

Július 8-án szombaton 16 órakor rajtol a mezőny. A jól ismert Márkó – Jutaspuszta gyorsot kétszer kell majd teljesíteni, majd este fél 7 körül még lesz egy nagyszerviz a Veszprém Aréna parkolójában a Szervizparkban.

Vasárnap, július 9-én Kislőd – Szentgál, Szőc – Hegyesd, valamint Vigántpetend kedvelt szakaszain folytatódik a küzdelem két-két körben. A verseny vége szintén a Veszprém Arénánál lesz, a legjobbak várhatóan 14:30 körül gurulhatnak át a Céldobogón.

Hamarosan újra jelentkezünk a Veszprém Rallye történéseivel.

 

Utóirat:

Az ERTH teljes csapata mély együttérzését, részvétét fejezi ki Benik Balázs korábbi csapatvezetője, barátja Bíró Zoltán elvesztése miatt. Nyugodjék békében!

Az ERTH teljes csapata mély együttérzését, részvétét fejezi ki a napokban elhunyt sokszoros bajnok, kiváló sportember Oroszlán László elvesztése miatt. Nyugodjék békében!

 

Csökő Zoltán

 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.