Ha már úgy is arra járunk… 43. Croatia Rally

Kategória: News

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna a Skoda Fabia R5-tel legutóbb augusztus elején versenyzett Lengyelországban a Rajd Rzeszowski-n. A most következő hétvégén azonban Horvátországban húzzák fel újra a tűzálló overált. A Porec környéki Croatia Rally-n immár negyedszer állnak majd rajthoz és az előző két alkalomhoz hasonlóan jó hangulatú, eredményes szereplésben bíznak.

Az ERTH csapata az elmúlt közel két hónapban sem tétlenkedett. A Fabia R5-ös ez idő alatt két országban is vendégszerepelt, így Puskádi Janiék először Görögországban, majd Olasz földön, Róma környékén segítették külhoni versenyzőpárosok sikeres szereplését.

A Szervizcsapat egy része és a versenyautó emiatt szinte folyamatosan úton van és „ha már úgy is arra járnak”, útba ejtik Porecben a Croatia Rally-t, ahol a Puskádi – Gódor páros is végre újra elfoglalhatja helyét az R5-ös Skodában. A Super 2000-es Fabiaval már sikerrel vették az itteni akadályokat, jóízűeket csúszkáltak az itt megszokott jó minőségű, ám huncut módon csúszós felületű, igen tempós szürke aszfaltos pályákon.

A mindig kiváló hangulatú Croatia Rally nevezési listáján Janiékkal együtt összesen tíz magyar páros neve szerepel, de ez már szinte megszokott, mivel évek óta nagyon kedvelt a honi versenyzők körében a Porec környéki viadal, amely a horvát és szlovén bajnokságok mellett az ERT (European Rally Trophy), valamint a CEZ (Central Europe Zone) sorozatnak is része.

A pályabejárást és a gépátvételt követően szeptember 30.-án pénteken 12 és 15 óra között kerül megrendezésre a hivatalos tesz, vagyis a „Shakedown”. Rövid pihenő után 17 órakor már el is rajtol az éles verseny. Ezen a napon két 11 km körüli szakasz lesz két-két alkalommal, ez összesen mintegy 45 gyorsasági kilométert jelent. A pályákat a második körben már biztosan sötétben kell teljesíteni a mezőnynek és az első autó személyzete 21:30 körül érkezik az éjszakai pihenőbe a Parc Ferme-be.

Szombaton délelőtt fél 10 körül indul a második nap, amely lényegesen nehezebb lesz, mivel a gyorsasági szakaszok mintegy 140 kilométernyi megpróbáltatást jelentenek. Négy helyszínen szintén két-két alkalommal kell majd felvenni a kesztyűt és a sisakot és a leghosszabb gyors közel 25 kilométeres lesz.

Nem kizárt, hogy ezen a napon is picit belenyúlik a verseny a sötétségbe, de az szinte biztos, hogy az utolsó néhány gyorsot szürkületben kell majd teljesíteni. Este 8 óra körül várható az első autó a Porec centrumában felállított céldobogóra, ahol a remények szerint a Puskádi – Gódor páros mellett szép számú magyar egység is ünnepelhet majd.

Csökő Zoltán

 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.