CEZ Teszt – Székesfehérvár Rallye 2016

Kategória: News

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna újra itthon húzza fel a tűzálló versenyzőruhát. A Skoda Fabia R5-tel az ezúttal kizárólag aszfaltos pályákon megrendezésre kerülő egynapos, Székesfehérvár környéki futamon készül fel az egy héttel utána következő lengyel ERC (European Rally Championship) és CEZ (Central Europe Zone) erőpróbára.  

Szerencsés egybeesés a Puskádi – Gódor páros számára, hogy az idén aszfaltos pályákon zajló fehérvári verseny szintén része a CEZ értékelésnek, bár a hangsúly inkább a sokkal nehezebbnek ígérkező, egy héttel későbbi lengyelországi EB futamra, a 25. Rajd Rzeszowski-ra helyeződik. A hazai futam tökéletes lehetőség az erre való felkészülésre és kis szerencsével még akár pontszerzésre is alkalmas.

A versenyautó aszfaltra történő átépítése a Veszprém Rallye murváit követően már megtörtént és tökéletesen felkészítve várja az újabb megmérettetést. Néhány teljesített verseny tapasztalatai alapján már kiderült, hogy az R5-ös Fabia némileg kényesebb műszer a korábbi Super 2000-es változatnál, ami sokkal inkább speciális, ezáltal erősebb, tartósabb alkatrészekből állt össze.

Köszönhetően a rutinos Szerviz csapatnak az új autó is lényegében hibátlanul működött az eddigi futamokon és joggal bízhatunk abban, hogy ez így is marad, bár egyes alkatrészek üzemideje jóval rövidebb a megszokottnál.

A Székesfehérvár Rallye ezúttal lényegében egy napra korlátozódik. A szombati nap a gépátvételeket követően egy városi Prológgal zárul, amely viszont nem számít bele az értékelésbe. Vasárnap aztán három különböző helyszínen összesen tíz gyorsasági szakasz vár a Puskádi – Gódor párosra. Ebből a legnehezebb a mintegy 20 km-es Csákberény környéki pálya, amely ráadásul négy alkalommal szerepel a programban. Ez lesz ugyanis a legutolsó szakasz is, a plusz pontokat érő „Power Stage”.

A versenyt követően a csapat szinte azonnal indul is Lengyelországba. Erről további információkat majd a Fehérvár Rallye beszámolója alkalmával közlünk.

Csökő Zoltán

 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.