Murva próba itthon – Veszprém Rallye 2016

Kategória: News

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna a hétvégi Veszprém Rallye-n első alkalommal versenyez majd murvás talajon az új Skoda Fabia R5-össel. Szinte hagyomány a páros számára a veszprémi erőpróbán való részvétel, ami ritka alkalom a hazai rajongókkal, barátokkal való találkozásra. 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzői, Puskádi János és Gódor Barna az új Fabia R5-öst hazai környezetben viszi először murvára. A veszprémi származású Jani számára mindig kedves ez a futam és szinte kötelező a részvétel, bár az autó elfoglaltsága miatt erre most váratlanul adódott lehetőség. Az autóval legutóbb Bulgáriában győzedelmeskedő közel-keleti pilóta kénytelen kihagyni soron következő versenyét, így a „felszabadult” Skodával magától értetődő a csapat veszprémi indulása.

A magyar mezőnyben gombamód szaporodnak az R5-ös autók, így mindenképp izgalmas küzdelem várható a több mint 10 hasonló kategóriájú versenytárssal a mezőny többi résztvevője mellett. A korábbi Super 2000-es Fabia rendkívül nagy élményt nyújtott laza talajon és ez az R5-ös esetében várhatóan még fokozódik is. Szokatlan is lesz ugyanakkor, mivel Janiék hónapokkal ezelőtt autóztak murván utoljára. A Puskádi – Gódor páros ezért a verseny előtti megszokott teszten, a Sólyi erdő környékén próbált ráhangolódni a hétvégi feladatra.

A hivatalos teszt félbeszakadt egy sajnálatos esemény miatt, amiben ráadásul egy jó barát, csapattárs érintett. Ismeretes, hogy a kétszeres Európa Bajnok pilóta Bessenyey Zoli az egyik R5-ös autó, Hadik András Fordjának navigátor ülésében balesetet szenvedett. Puskádi Janiék éppen utánuk rajtoltak el a pályán, így Ők értek elsőként a helyszínre.

A baleset komolyan beárnyékolja a Veszprém Rallye-ra való felkészülést és az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY teljes csapata egy emberként aggódik Bessenyey Zoli mielőbbi gyógyulása, felépülése miatt.

Csökő Zoltán

  

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.