Szlovén nyitány – 9. Rally Vipavska Dolina 2019

2019. április 25. | Kategória: Hírek

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna szokatlanul későn, de végre elkezdi a 2019-es Rallye szezont. A választás ezúttal Szlovéniára esett, ahol idei első megmérettetésükre inspiráló, mediterrán környezetben, az olasz határhoz közeli Ajdovscina kisvárosa környékén rendezendő 9. Rally Vipavska Dolina nevű futamon kerül sor.    

A Puskádi – Gódor páros a Skoda Fabia R5-el idén három sorozatban is érdekelt lesz. A Nyílt Szlovén Rallyebajnokság mellett az Austrian Rallye Challenge, valamint az Alpok – Adria Rallye Kupa sorozatokba is „beélesítette” regisztrációját. Az év folyamán aztán majd arra helyeződik a hangsúly, ahol több futamon sikerül eredményesen szerepelni, illetve egyáltalán részt venni az évad versenyautó bérbeadásai függvényében.

Az év legelejétől kezdve néhány versenyen már eredményes szolgálatot teljesített az ERTH csapata, de most végre Jani és Barna is tűzálló ruhába bújhat. Annál is inkább a 9. Rally Vipavska Dolina merült fel kezdő futamnak, mivel a verseny még „jön egyel” Janiéknak. Tavaly ugyanis nem sikerült befejezni ezt a futamot, mivel egy szerencsére igen ritka elektronikai probléma idő előtt megálljt parancsolt a párosnak.

Hazánkban várhatóan az ERTH csapatánál debütál majd elsőként a Skoda Fabia R5-ös legújabb verziója, de addig is Janiék szeretnék eredményesen meghajtani a „régi” változatot. Erre már április 25-én csütörtökön lehetőségük lesz, mivel e napon zajlik a teszt, ami a remények szerint tökéletes ráhangolódást jelent majd az igencsak technikásnak ígérkező versenyre.

Pénteken a gépátvételt követően már este el is kezdődik a száguldás. A Rajtceremónia után egy hangulatos lámpafényes városi szakasszal indul a 9. Rally Vipavska Dolina. Szombaton aztán további nyolc gyorsot kell teljesíteni, amelyek vonalvezetésüket tekintve akár Monte Carlo környékén is lehetnének. A megszámlálhatatlan kanyart tartalmazó csodálatos pályákon élvezetes autózásra számít a Puskádi – Gódor páros, melynek eredményét szombaton az esti órákban már mindannyian megtudhatjuk. 🙂

Csökő Zoltán

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.