Esőtánc – Rally Show Santa Domenica 2018

2018. december 7. | Kategória: Hírek

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna Horvátországban, a Santa Domenica Rally Show-n indult nemrégiben. A rendkívül népszerű rendezvény kitűnő hangulatát még a folyamatosan szakadó eső sem tudta elrontani.

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna számára mindig öröm, ha versenyautóba ülhet. Az idei szezonban murvás talajon szinte alig versenyeztek, ezért most még nagyobb lelkesedéssel készültek erre a horvátországi murvás sprintre.

A pályabejáráson száraz idő és napsütés fogadta a résztvevőket. Ahogy a gépátvételen, úgy a hivatalos teszten is ragyogó napsütés volt még jellemző. Aztán a verseny közeledtével egyre csak gyűltek a felhők és másnapra már szakadó esővel indult a Santa Domenica Rally Show. Ezzel gyakorlatilag a tavalyi verseny tökéletes másolata valósult meg, már ami az időjárást tekinti.

Az egyetlen gyorsasági egy 8,4 kilométeres, többnyire murvás talajú pálya volt, amelyet négy alkalommal teljesítettek a párosok. A vonalvezetés igen látványosra sikeredett, volt minden, ami a rallye-ban szerethető. Tempósabb és technikásabb részek, ugratók, visszafordító, kézifékes kanyarok. A folyamatos eső még tovább fokozta a látványt, időnként egész tengereken keltek át a versenyautók.

A kitartó nézőközönség igazi show műsort láthatott, látványos autózásban nem volt hiány. Ezzel kapcsolatban a Puskádi – Gódor páros is igazán kitett magáért. Lehetőség szerint minden kanyarban kilinccsel előre közlekedtek, amit egy-két lökhárító bánt. Az egyik hátsót például éppen egy ugratón történt átröppenés közben hagyták el az R5-ös Fabiaról.

A remek hangulatú versenyen a Puskádi – Gódor páros végül az abszolút 5. helyet szerezte meg. További öröm az ERTH számára, hogy a csapat biztosította a verseny győztese Simon Wagner számára is az R5-ös Skoda Fabiat, így igazán volt indok az ünneplésre.

Az idei rallye szezon lassan a vége felé jár, de már biztosnak mondható, hogy Jani és Barna az év utolsó napjaiban is tűzálló ruhába bújik. 2018 utolsó versenye a méltán népszerű Szilveszter Rallye, amelynek a Hungaroring ad otthont hosszú évek óta. A környéken jelentős átépítések zajlanak, ami biztosan jelent majd némi újdonságot a pályák tekintetében is.

Csökő Zoltán

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.