„Kilátástalanság” – Rally Idrija 2018

2018. november 6. | Kategória: Hírek

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna a szlovén bajnokság legutóbbi futamán az Idrija Rally-n állt rajthoz. Az ideálisnak egyáltalán nem nevezhető körülményeket – lévén szinte végig szakadó esőben zajlott a futam – még tovább rontotta, hogy a minden óvintézkedés ellenére folyamatosan párásodó szélvédő következtében Jani gyakran az orráig sem látott.

A Puskádi – Gódor páros mindig szívesen látogat Szlovéniába, annak ellenére, hogy az ottani futamok számukra idén még egyszer sem bizonyultak túlságosan szerencsésnek. Az Idrija Rally-n sem volt ez másképp, pedig a pályákra és a rendezésre most sem lehetett panasz.

A gyorsasági szakaszok vonalvezetése kimondottan izgalmas volt, ráadásul mindez ragyogó minőséggel párosult. Az útburkolat az itt szokásosnak mondható szürke aszfalt, ami száraz körülmények között is kissé csúszós, de kiszámítható.

Most azonban nem elég, hogy szinte végig ömlött az eső, az úton millió szám hevertek a falevelek is. Olyannyira, hogy néhol ki sem látszott az aszfalt. A helyenkénti sárfelhordásokra és az úton hömpölygő vízre még megfelelő lett volna a puha esőgumi, de a rengeteg pályán lévő falevél még csúszósabbá és kiszámíthatatlanabbá tette a kanyarokat és féktávokat.

Meg is gyűlt a baja a mezőnynek az ily módon jégpályává változott gyorsokkal. Szerencsére Janiéknak sikerült mindvégig úton maradniuk, bár volt jó néhány „meleg” szituáció a helyenként egy nyomsávos erdei szakaszokon. Műszaki hibák nem hátráltatták Őket, az R5-ös Fabia ismét kifogástalanul működött.

Az egyetlen problémát mindvégig a párásodó szélvédő okozta, amin annak ellenére szinte alig lehetett kilátni, hogy a szervizcsapat literszám fújta az ablakokra belül a páramentesítőt. Jani egy alkalommal még próbált javítani a „kilátástalan” helyzeten, azaz menet közben kissé megtörölte az ablakot maga előtt, de ettől az még rosszabb lett.

Ennek következtében csak éppen Maga előtt nem látott semmit a pályából, ahhoz képest a szélvédő többi része patyolat tisztának tűnt. 🙂 Ilyen körülmények között mégis örülhetett a Puskádi – Gódor páros, hogy az autót karcmentesen sikerült célba vinni, sok más versenyzővel ellentétben.

A szlovén „vizibalett” után most újra munka következik néhány futamon, azaz az ERTH csapatának és versenyautóinak bizalmat szavazó versenyzők számára a háttér biztosítása. Hogy a Puskádi – Gódor páros mikor húzhat újra tűzálló ruhát, arról majd a közeljövőben adunk hírt.

 

Csökő Zoltán   

 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.