Veszprém helyett Mecsek – Mecsek Rallye 2018

2018. október 5. | Kategória: Hírek

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna minden évben rajthoz áll legalább egy hazai bajnoki futamon. Ez szinte mindig Veszprémben szokott történni, lévén a Pilóta veszprémi születésű. Idén azonban a Mecsek Rallye-ra tolódott ez az esemény, mivel az ERTH csapata az idei szezonban is több külföldi versenyzőpárosnak biztosít hátteret különböző bajnoki sorozatokban.

A Puskádi – Gódor páros újra hazai bajnoki futamon áll rajthoz az R5-ös Skoda Fabia-val. Több szempontból is örömteli esemény lesz a mecseki menet, hiszen idén elmaradt a szokásos veszprémi fellépés. Másrészt júliusban adódott alkalom legutóbb Szlovéniában, hogy Jani és Barna felhúzzák a tűzálló „jelmezt”, hiszen az ERTH idén is főként a munkára helyezte a hangsúlyt. Azaz több „fronton”, számos jó nevű versenyzőpárosnak jelentett professzionális hátteret a két darab R5-ös Fabia és az azokat már kiválóan ismerő technikai személyzet.

Eredetileg a Nyíregyháza környéki itthoni szezonzáró verseny került szóba, azonban az ottani indulást egy Jani számára rendkívül fontos családi esemény akadályozza. A „trónörökös” Puskádi Ádám vagyis PuskÁdi J éppen akkor tölti első születésnapját, így ezen okból is a Mecsek Rallye-ra esett a választás.

Utoljára néhány évvel ezelőtt még a Super 2000-es Fabia-val autóztak Janiék a mecseki szerpentineken, leszámítva a szokásos Abaliget – Orfű környéki év eleji tesztfutamot, ahol már átmozgatták néhányszor az R5-öst. Teljes Mecsek Rallye-n 2015-ben vettek részt utoljára, így komoly várakozás, lelkes készülődés előzi meg a mostani menetet.

A kissé hosszúra nyúlt szünet miatt, továbbá, hogy alkalom nyíljon a barátokkal, közeli rajongókkal való találkozásra, a csapat október 10-én szerdára szervez egy hosszabb tesztet valahol Pécs környékén. A jó hangulatú eseményre természetesen még külön meghívást kapnak az Érintettek.

Tökéletes ráhangolódásnak ígérkezik majd e szerdai nap, melyet már az aktuális mecseki pályák megismerése és feldolgozása követ. A pénteki napon október 12-én, délelőtt folyamán zajlik majd a gépátvétel Pécsett az Expo Centernél, majd ezt követi a szokásos Prológ a Pécs Plaza-nál 17 óra körül.

A verseny első szakasza október 13-án, szombaton reggel 10 órakor indul a Rátgéber Akadémiánál kialakított gyűjtő állomástól, majd egy rövid reggeli szervizt követően négy gyorsasági szakasz következik, melyek a jól ismert pályákon kívül izgalmas újdonságokat is tartalmaznak. Aztán napközben 14 óra körül mintegy félórás szerviz és egy kis pihenő után újra megteszi a mezőny a délelőtti távot. Este 7 óra körül várható a mezőny első autója az éjszakai pihenő bejáratához, amely szintén a Rátgéber Akadémiánál lesz.

Másnap október 14-én vasárnap 10:20-kor indul a száguldás. Ezen a napon két további hosszabb szakaszt két alkalommal kell majd teljesíteni, közte egy kis szervizzel, pihenővel. E napon lesz kétszer a méltán népszerű is izgalmas orfűi körverseny, amely a verseny leghosszabb pályája a maga közel 27 kilométerével. Aztán 16 óra után néhány perccel már az első autó a Pécs Plaza-nál kialakított céldobogóhoz érkezik, ahol már az is kiderül, hogyan sikerült a Puskádi – Gódor páros számára a mecseki autózás.

 

Csökő Zoltán

  

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.