Egyel előbbre – 27. Rally Opatija 2018

2018. május 4. | Kategória: Hírek

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna visszatér Horvátországba, ahol egy régi kedvenc versenyen, a 27.Rally Opatija-n indulnak. A Skoda Fabia R5-el legutóbb két évvel ezelőtt jártak itt, akkor éppen, hogy lemaradtak a dobogóról, negyedik helyet értek el. Idén mi más lehet a cél, mint az előre lépés.    

A Puskádi – Gódor páros az új Skoda Fabia R5-el az Opatija Rally-n rajtol május első hétvégéjén. A helyszínre ismerősként tér vissza a csapat, hiszen két éve pont az első versenyek egyike volt ez, ahol az R5-ös Skodával ismerkedhettek. Most már sem az autó, sem a környezet nem lesz szokatlan, így itt a lehetőség.

A korábbi rövidre sikerült szlovéniai versenyt követően az autó új motorvezérlő elektronikát kapott és újra top állapotban várja a péntek délutáni rajtot. A pályák jó része ismerős lesz, bár új szakaszok is bekerültek a programba, némelyiknek csak az iránya változott, de ettől ugyanúgy újnak számít.

Szokás szerint több magyar párossal karöltve biztosan élvezetes és izgalmas küzdelem alakul majd. A már megszokott tempós, szürke aszfaltos pályák száraz időben is csúszósabbak, de ettől még szerethetőek. A héten végig gyönyörű, száraz idő volt arrafelé, de a verseny időpontjára változatos időjárást ígérnek.

Ennek okán sajátos „gumi rulett” várható, vagyis aki szerencsésen találja el az abroncsok összeállítását, az már rögtön a verseny elején komoly előnyre tehet szert, ellenkező esetben ez ugyanakkor komoly hátrányt is jelenthet.

Janiék még reménykednek abban, hogy száraz pályákon lesz alkalmuk autózni, ebben az esetben biztosan erős kezdést szeretnének, tanulva a két évvel ez előtti esetből. Akkor folyamatosan gyorsultak a még újnak számító autóval, de még néhány gyorsasági kellett volna, hogy elérjék az áhított dobogós helyezést.

A csütörtöki pályabejárást és gépátvételt követően május 4.-én pénteken kora délután lesz a Shakedown, azaz a verseny hivatalos tesztje. kora estétől aztán már élesben megy a küzdelem kettő gyorsasági szakaszon.

Másnap szombaton további három szakaszt tartalmaz az időterv, amelyeket három alkalommal kell majd teljesíteni a mintegy tucatnyi R5-ös autóval igencsak megerősödött mezőnynek. Estére már az is kiderül, hogy kinek sikerült a legjobban alkalmazkodni az előjelek szerint igen változatos körülményekhez.

 

Csökő Zoltán