Debütálás Szlovéniában – 8. Rally Vipavska Dolina

2018. április 19. | Kategória: Hírek

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna nemrégiben úgy döntött, hogy csatlakozik a Nyílt Szlovén Rallyebajnoksághoz, ezért néhány napja el is küldték jelentkezésüket a sorozathoz. Első megmérettetésükre csodálatos mediterrán környezetben, az olasz határtól alig 20 kilométernyire elhelyezkedő Ajdovscina kisvárosa környékén kerül sor a 8. Rally Vipavska Dolina elnevezésű futamon.   

A Puskádi – Gódor páros a 2018-as Skoda Fabia R5-el az elkövetkező hétvégén a csodálatos szlovén karsztvidéken, Vipava völgyében debütál a Nyílt Szlovén Rallyebajnokságban. A környék igazán inspiráló, szőlők és gyümölcsösök váltják egymást mindenfelé a gyorsasági szakaszok mentén. Vipava völgyének borospincéi rendkívül ízletes vörösborokat rejtenek.

Maga a helyszín amúgy teljesen új Janiék számára, de a nemzetközi „vizeken”, az új helyszíneken történő versenyzésben már közel tíz éves rutinnal rendelkeznek. Az itt található szakaszok kísértetiesen hasonlítanak a Monte Carlo Rallye híres pályáihoz. Az egyik például pont olyan, mint a híres Col de Turini. Rendkívül technikás, élvezetes vonalvezetésű gyorsok várnak itt a résztvevőkre.

A program szerint április 21-én pénteken veszi kezdetét a pályabejárás. Ami szokatlan, hogy nem limitált a pályákon való áthaladás. A megadott időn belül korlátlan alkalommal van erre lehetőség. Szintén pénteken zajlik majd a gépátvétel és 18 órakor már a Rajtceremóniához sorakoznak a résztvevők.

20:30-kor már maga a verseny is elkezdődik, így az igen sűrű pénteki nap egy rövid, „lámpasoros” autózással zárul. Április 22-én szombaton reggel 8 órakor indul a folytatás. Majd este 19 órakor a céldobogón a díjak átadásával zárul a 8. Rally Vipavska Dolina.

 

Csökő Zoltán

 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.