Technikai frissítés – A123 Teszt Rallye 2018

2018. március 15. | Kategória: Hírek

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna frissített technikával, egy vadonat új Skoda Fabia R5-el érkezik Orfűre, a már komoly hagyományokkal rendelkező mecseki szezonnyitóra, az A123 Teszt Rallye-ra. A friss homologizációval rendelkező újdonság Magyarországon az egyetlen példány, de Európában sem túl gyakori még.     

 

A Puskádi – Gódor páros a Skoda Fabia R5 2018-as verziójával kezdi az idei hazai rallye szezont. A január végi havas túra után megvált a csapat a tavalyi technikától és a Skoda Motorsport régi ügyfeleként a Világon az elsők között sikerült beszerezni az R5-ös Fabia „2018-Specifcation” verzióját. A patika új autón külsőleg semmi módosulás nem látható, azonban a motortérben annál lényegesebb változások történtek.

Változott a motor felfogatása és egyben picit a pozíciója is, amivel alacsonyabbra került a súlypont, továbbá jelentősen sikerült csökkenteni a kártékony vibrációkat. Maga az autó szíve, az új motor néhány lóerővel is erősödött, de ennél lényegesebb, hogy árnyalatnyit növekedett a nyomaték is, aminek köszönhetően jóval rugalmasabbá, dinamikusabbá vált a 2018-as Fabia.

Janiék így már idei második futamukon állhatnak rajthoz, ami igazán örvendetes a tavalyi, számukra versenyekben nem túlságosan bővelkedő szezont követően. Orfűn Nemzeti Ünnepünk másnapján hat gyorsasági szakasszal veszi kezdetét a 2018-as rallye évad, amely bizonyára idén is tartogat majd izgalmas meglepetéseket, kiélezett csatákat.

Az Orfű – Abaliget térségében megrendezett tesztfutamon jól ismert környezetben, de várhatóan kissé őszies, esős körülmények között adódik majd alkalom az újdonsággal való közelebbi ismerkedésre. Március 16-án kora reggel 7:30-kor rajtol az első gyors, amely még kétszer fog ismétlődni. 13:30-tól pedig újabb három szakasz lesz ellenkező irányban a megszokott módon.

17 órakor várható az utolsó gyors rajtja, addigra már vélhetően nem kevés pozitív tapasztalattal rendelkezik majd a Puskádi – Gódor páros az új versenyautó tekintetében.

 

Csökő Zoltán

  

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.