A kinőtt sátor – Veszprém Rallye

2017. július 13. | Kategória: Hírek

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna szokásához híven ismét rajthoz állt a Veszprém Rallye-n. A pilóta hazai futamán ezúttal megosztott figyelemmel versenyzett, mivel a csapat második Fabia R5-ösével a visszatérő sokszoros bajnok Benik Balázs indult Rácz Bencével. Így az élvezetek mellett Puskádi Jani félszemmel Őket is követte.

A Puskádi – Gódor páros számára az idei szezonban még nem sok lehetőség volt a versenyzésre. Az ERTH idén már egy második Skoda Fabia R5-öst is üzemeltet, amit már eddig is igen jó nevű pilóták hajtottak szerte Európa rallye ösvényein. A Veszprém Rallye-n ezúttal a hatalmas szurkolótáborral érkező Benik Balázs eredményes visszatéréséhez asszisztált a csapat. Most azonban végre Janiék számára is alkalom adódott a munka mellett némi szórakozásra.

A veszprémi pályák erre ragyogó alkalmat adtak minden indulónak. Szinte mindenki szeret itt versenyezni, hiszen a rallye leginkább murvás talajon élvezetes. Ráadásul Pazar mezőny gyűlt össze az idei talán leglátványosabb versenyre és úgy tűnik, a magyar rallye új „népautója” a Fabia R5 lett, mivel Janiék két példánya mellett még további 9 darab volt látható a nevezési listán.

Az első napon a Kislőtéren kellett kétszer teljesíteni a már ismert Márkó – Jutaspuszta szakaszt. Volt már rá példa többször is, hogy némi eső miatt kisebb tavakat kellett kerülgetni itt, vagy inkább átgázolni rajtuk. Most azonban talán a Veszprém Rallye történetének legdurvább felhőszakadása adta meg az alaphangot rögtön a legelején, így már inkább tengerek keletkeztek a pályán.

Puskádi Janiék nem úszták meg forgás és túlcsúszás nélkül az első extrém gyorsot, de legalább a defekt elmaradt. Másodjára jelentősen felszáradt a pálya, és Janiék is jelentős mértékben javítottak az idejükön. Többen is defektet kaptak, mivel a javuló körülmények okán mindenki rápattant a gázra. Külön öröm az ERTH számára, hogy ez a gyors Benik Balázsék szakaszgyőzelmét hozta a csapat második R5-ös Skodájával.

A második napon reggel az első szakasz törlésre került az egyik előfutó balesete miatt, majd később az eső már elmaradt, helyette a felszáradt pályákon hatalmas por okozott nehézségeket. A Puskádi – Gódor páros amolyan fesztelen élményautózást tervezett a maga számára, ami maradéktalanul és problémamentesen sikerült is. Jani egy alkalommal nyilatkozta is, hogy „milyen kár, hogy nem három napos a Veszprém Rallye”. Kislőd, Szőc és Vigántpetend valóban nagyon élvezetes gyorsasági szakaszok.

A csapat figyelme Janiékkal egyetemben Benik Balázsékra irányult, akik pazar visszatérést produkáltak a Veszprém környéki murvákon.   Még az Abszolút győzelemre is volt esélyük, de ez a hatodik szakaszon, Kislődön szertefoszlott, amikor egy túlcsúszás miatt jelentős időveszteségbe kerültek.

A Puskádi – Gódor páros végül az abszolút 17. helyen ért célba Veszprémben. Nagyon nagy öröm volt számukra versenyezni, főleg azért, mert még nem lehet tudni, erre mikor lesz újra alkalmuk. Az ERTH újabb sikerként könyvelheti el, hogy mindkét autó ismét problémamentesen teljesítette ezt a nem könnyű futamot.

Külön öröm, hogy Benik Balázs és Rácz Bence végül 7,4 másodperc hátránnyal az abszolút 2. helyet szerezte meg igen komoly és sportszerű csatában Ranga Péter és Szőke Tamás mögött. Gratulálunk Mindannyiuknak!

Ami biztos, a szép eredmény ellenére (vagy éppen ezért) az ERTH komoly fejlesztést kell végezzen. Na persze, nem a technikai háttér szorul javításra, hiszen az már többször bizonyított. Amennyiben Balázs a folytatás mellett dönt, akkor mindenképp szükség lesz egy a jelenleginél minimum kétszer nagyobb Catering sátorra, hogy Balázsék igen népes szurkolótábora kényelmesebben elférjen! 🙂

A folytatással hamarosan jelentkezünk.

 

Csökő Zoltán

 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.